Over ons 

Showdansgroep Quality staat voor teamwork, topsport, prestatie en gezelligheid. We zijn gedreven om elk jaar weer een spetterende show neer te zetten en te strijden voor een podiumplaats tijdens onze toernooien. Daarnaast zijn wij actief met het verzorgen van optredens tijdens muziekavonden, festivals, product- en bedrijfspresentaties.

Quality bestaat op dit moment uit 6 wedstrijdgroepen.  

  •  XXS (Bambini’s vanaf 4 jaar) 
  •  Fresh (Minioren vanaf 8 jaar) 
  • Bounce (Junioren A vanaf 10 jaar)
  •  Dynamite (Junioren B vanaf 13 jaar)

 


Danstoernooien: 
Showdansgroep Quality organiseert jaarlijks een eigen wedstrijdtoernooi. Hieraan nemen gemiddeld 270 dansers deel. Op het wedstrijdtoernooi worden ongeveer 750 toeschouwers verwacht.

Verder nemen alle groepen deel aan vier andere wedstrijdtoernooien waaronder een afsluitend toernooi: het Nederlands Kampioenschap.

Overige optredens: 
Naast de bovengenoemde danstoernooien verzorgen we diverse optredens.  
Denk hierbij aan o.a. prins bekendmaking, zittingsavonden, optredens tijdens verschillende kindermiddagen (Gemeenschapshuis Den Tref, Residentie ’t Huukske), koningsdagmarkten en vele andere gelegenheden. Heeft u interesse in een optreden van een van de dansgroepen dan kun u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen via het contactformulier

Trainsters en begeleiding:  
Elke groep wordt begeleid door 2 deskundige trainsters en een begeleider. Alle trainsters worden intern opgeleid. Naast de interne opleidingen wordt deelgenomen aan instructies en workshops die op het gebied van dans worden georganiseerd. 

Trainingen: 
Alle trainingen vinden plaats in den Tref in Hapert op donderdag avond. Afhankelijk van de leeftijd wordt er getraind op de volgende tijden:

  • 18:30 tot 19:30 uur
  • 19:30 tot 20:45 uur
  • 19:45 tot 21:15 uur


Extra activiteiten: 
Afhankelijk van de leeftijd van de groepen zijn activiteiten georganiseerd in de vorm van  spelletjes, sinterklaas, speurtochten etc.. Voor alle dansers wordt elk jaar in april een afsluitdag georganiseerd. Ook voor het bestuur, begeleiders, trainsters en vrijwilligers is er jaarlijks een afsluitdag.